Daan - Leerling draaier van het RTC bij PM

Stilzitten en op school achter de boeken zitten is niet wat de 19-jarige Daan graag wilde. Hij zocht een opleiding waarin hij echt bezig kon zijn en ervaring kon opdoen in het bedrijfsleven. De keuze voor een twee jarige BBL opleiding draaien niveau 2 bij het RTC was daarom snel gemaakt. PM heeft Daan gevonden via zijn school. “Mijn school bood mij aan om een kijkje te gaan nemen binnen PM en toen ik hier rondliep voelde het meteen goed voor mij.”

Leerwerk bedrijf

Inmiddels zit het eerste anderhalf jaar van zijn opleiding erop. Binnen PM doet Daan verschillende werkzaamheden op de afdeling. “Ik doe het draai- en CNC-werk. Hieronder vallen verschillende werkzaamheden zoals het instellen van de machines, het bijhouden van de diameters van de producten en het invoeren hiervan in het systeem. Ook leer ik het hele proces wat hier omheen draait.”

Hoe dit werkt leert hij zowel op school als bij PM. “Op school leer ik meer de basis en bij PM wordt mijn kennis uitgebreid en leer ik verder. Maar dit geldt ook andersom. Omdat bij PM andere machines zijn dan op school, kan ik ook alles wat ik bij PM leer op school weer toepassen.”

 

De collega’s helpen Daan bij zijn werkzaamheden en bieden hem begeleiding waar nodig. “De collega’s zijn gezellige, behulpzame en ook ervaren mensen. Het maakt ook niet uit wie je wat vraagt want eigenlijk weet iedereen wel een antwoord op je vraag. Als ik een probleem heb of ergens tegenaan loop kan ik dit bespreken. Er heerst een leuke sfeer op onze afdeling. Iedereen houdt wel van een grapje op zijn tijd. We zijn een echt team.” 

De toekomst

Het eerste doel van Daan is het behalen van zijn opleiding. Vervolgens wil hij zich verder ontwikkelen zodat hij een draaier wordt met meer ervaring. Hij hoopt te groeien in zijn kennis en kunde zodat hij uiteindelijk nog meer verschillende werkzaamheden kan doen binnen PM. 

BBL'ers aan het woord