Lead System Engineer

 • Afgeronde WO opleiding richting Werktuigbouwkunde of Mechatronica;

 • Kennis van Siemens NX;

 • Ervaring met FEM berekeningen;

 • Ervaring in het coachen van collega's;

 • Sterke communicatieve vaardigheden;

 • Fulltime functie.

Neem contact met mij op

Wat ga je doen?

Als Lead System Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het design voor nieuwe en bestaande motion systemen. Nadat je met de klant de requirements hebt bepaald, werk je met jouw team van System Engineers aan de uitwerking van het mechatronische systeem. Je gebruikt hierbij state-of-the-art ontwikkelingssoftware en bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen in productiemethodiek.

Na het opleveren van het design blijf je nauw betrokken tijdens de productie en assemblage. Je meet de dynamica van het door jou ontwikkelde prototype door bijvoorbeeld Modal Analysis toe te passen en verbetert het design waar nodig. Je bent het technische geweten van PM in het verkoopproces.

Als Lead System Engineer ben je de coach voor je collega’s. Je stimuleert en motiveert ze om elke dag het beste uit zichzelf en het team te halen. Binnen de organisatie ben je betrokken bij diverse bedrijfsprocessen en kan je je op verschillende fronten verder ontwikkelen, om zo ook te helpen aan het verder vormen van de organisatie.

Kernpunten uit deze functie zijn:

 • Samen met Sales vertaal je de wens van de klant in een concept waarin je duidelijkheid geeft over de technische scope;

 • Je stelt, komt overeen en volgt de technische planning op in samenwerking met de betreffende Project Manager;

 • Je voert berekeningen en simulaties uit om de haalbaarheid en de impact van mogelijke oplossingen vast te stellen;

 • Je komt tot concept oplossingen;

 • Je levert een prototype op dat voldoet aan de requirements en de wensen van de klant;

 • Je bent betrokken tijdens de productie, assemblage en de testfase van het design en verbetert het design waar nodig;

 • Je bent de coach voor je collega’s.

Wat bieden wij jou

Wij bieden jou een overeenkomst voor bepaalde tijd, met zicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Je wordt beloond conform de CAO Metaalbewerkingsbedrijf, je ontvangt 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer indien je buiten een straal van 10 kilometer woont.

Ieder jaar krijg je ADV- en vakantiedagen op basis van de CAO. Wij bieden jou de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Daarnaast delen je collega’s graag hun kennis en ervaring met jou!

Wat vragen wij van jou

Wij vragen van jou een oplossingsgerichte houding en sterke communicatieve vaardigheden. Je kunt goed multitasken en hebt ervaring met het coachen van medewerkers. Daarnaast beschik je over een WO opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde of Mechatronica of vergelijkbaar, ben je bekwaam in genoemde taken en minimaal 2 jaar succesvol in een soortgelijke functie. Je hebt kennis van en ervaring met het 3D CAD systeem en het uitvoeren van FEM berekeningen. Kennis van en ervaring met Siemens NX is een pré.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV via werkenbij@PM.nl of je vult het onderstaande formulier in. Wil je meer weten over de vacature voordat je gaat solliciteren? Aletta Snitjer, HR Adviseur, vertelt je er graag meer over! Je kunt Aletta bereiken via het telefoonnummer (0523) 61 22 58.

Voor ons privacy statement verwijzen wij je naar de link op onze homepage werkenbijPM.nl

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en één van onze collega's van HR zal dan contact met je opnemen.