System Engineer

 • Opleiding HBO/WO richting Wtb of Mechatronica;

 • Ervaring met 3D CAD;

 • Ervaring met FEM berekeningen;

 • Ontwerpen van motion systemen;

 • Sterke communicatieve vaardigheden;

 • Fulltime functie.

Ik wil solliciteren

Wat ga je doen?

Als System Engineer ontwikkel je het design voor nieuwe en bestaande motion systemen. De vereisten van de klant gebruik je om samen met collega ’s tot de uitwerking van een model te komen. Je gebruikt hierbij state-of-the-art ontwikkelingssoftware en bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen in productiemethodiek.

Na het opleveren van het design blijf je nauw betrokken tijdens de productie en assemblage. Je meet de dynamica van het door jou ontwikkelde prototype door bijvoorbeeld Modale Analyse toe te passen en verbetert het design waar nodig.

Kernpunten uit deze functie zijn:

 • Het onderhouden van het design van bestaande motion systemen;

 • Concept oplossingen bedenken en deze uitwerken tot een 3D model met in achtneming van de toleranties;

 • Het bepalen van de technical requirements vanuit de user requirements;

 • Het uitvoeren van de berekeningen en analyses om tot technical requirements te komen;

 • Analytische- en FEM berekeningen uitvoeren;

 • Je bent betrokken tijdens de productie, assemblage en de testfase van het design en ontwikkelt deze waar nodig verder;

 • Je voert berekeningen en simulaties uit om de haalbaarheid en de impact van mogelijke oplossingen vast te stellen;

 • Je levert een prototype op dat voldoet aan de vereisten en de wensen van de klant;

 • Inzetten van kennis voor het coachen van collega’s.

Wat bieden wij jou

Wij bieden jou een uitstekend salaris, je ontvangt 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer indien je buiten een straal van 10 kilometer woont. Ieder jaar krijg je 25 vakantiedagen met daar bovenop 13 ADV dagen, dus totaal 38 dagen om vrij te nemen. Tevens bieden wij een goede persioenregeling.

Binnen de organisatie ben je betrokken bij diverse bedrijfsprocessen en kan je je op verschillende fronten verder ontwikkelen, om zo ook te helpen aan het verder vormen van de organisatie. Daarnaast bieden wij jou de mogelijkheid tot verdere persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling middels opleidingen en cursussen. Je collega’s delen graag hun kennis en ervaring met jou!

Wat houdt werken bij PM in?

Werken bij PM betekent werken in de hightech. Je werkt aan producten die wereldwijd worden gebruikt door toonaangevende fabrikanten in de elektronische chip-, medische en analytische industrie.

PM behoort tot één van de beste bedrijven ter wereld in haar vakgebied, waar jij als System Engineer ook een onderdeel van bent.

Werken bij PM betekent ook gezelligheid! Je kunt deelnemen aan diverse activiteiten en feestjes. 

Wat vragen wij van jou?

Wij vragen een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Mechatronica of vergelijkbaar.

Je bent bekwaam in genoemde taken en twee jaar succesvol in een soortgelijke functie. Je bent oplossingsgericht, zelfstandig en hebt sterke communicatieve vaardigheden.

Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is van belang. Je hebt kennis van en ervaring met het 3D CAD systeem en het uitvoeren van FEM berekeningen. Kennis van en ervaring met Siemens NX is een pré.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV via werkenbij@PM.nl. Wil je meer weten over de vacature voordat je gaat solliciteren? Irene Koopman, onze HR Adviseur, vertelt je er graag meer over! Je kunt Irene bereiken via het telefoonnummer 0523 61 22 58.
Liever appen? Dat kan! Irene is op WhatsApp bereikbaar op het nummer 06 23 64 50 48.

Voor ons privacy statement verwijzen wij je naar de link op onze homepage werkenbijPM.nl.

Ik wil solliciteren

Vul onderstaand formulier in en één van onze collega's van HR zal dan contact met je opnemen.